Przejdź do treści

Menu

Kuchnia Villa Riccona

Villa Riccona to Restauracja, która powstała przede wszystkim z ogromnej pasji do wspaniałej kuchni włoskiej. Nasze menu to owoc licznych podróży, wieloletniego doświadczenia naszych kucharzy i miłości do gotowania. W karcie dań, którą tworzyliśmy przez kilka lat znajdują się dania, które zaspokoją oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów – od przepysznych steków, jagnięciny, pizzy po owoce morza i klasyczne włoskie pasty oraz pyszne desery….

Szef Kuchni Piotr Filipiak

Jednym z głównych filarów kulinarnych doświadczeń w Villa Riccona jest wyjątkowe wykorzystanie włoskich składników i lokalnych, świeżych produktów produktów. Piotr Filipiak doskonale rozumie sztukę tworzenia dań tak, aby podkreślić ich delikatny smak i teksturę. Jednocześnie czerpie inspirację z wielu regionów Włoch. Jest zagorzałym zwolennikiem sezonowych składników, które królują w sezonowych wkładkach.