Przejdź do treści

Menu dyniowe

    Od 27 września startujemy z menu dyniowym

    Krem z dyni
    Pieczona dynia, marchew, seler, pietruszka, czosnek, cebula, imbir, parmezan, pestki dyni, mascarpone, oliwa z suszonymi pomidorami 36,00

    Ravioli z dynią
    Domowe ravioli z dynią, parmezanem i ricottą, chrupiącą szałwią, masłem, prażonymi pestkami dyni, 62,00

    Dyniowe gnocchi
    Domowe kopytka z dynią w sosie “4 sery” ze śmietanką i parmezanem 59,00

    Policzki wołowe
    Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina z rozmarynem, puree z dyni i batata, brukselka oraz marchew smażone na maśle 89,00

    Sola dover
    Filet z soli dover, palone masło z płatkami migdałowymi, ziemniaki francuskie, chrupiąca sałatka z papryki z kolendrą 147,00

    Risotto z borowikami
    Ryż arborio, borowiki, szalotka, czosnek ,masło, tymianek, białe wino, bulion warzywny, parmezan 59,00

    Lody ze śliwkami
    Lody waniliowe z ciepłymi, karmelizowanymi śliwkami węgierkami, kruszone pistacje. 28,00

    DO MENU REKOMENDUJEMY WINO:
    Chardonnay Feudo Arancio, Sycylia, Włochy kiel.29,00 but.140,00